Arkiv

Jag tycker det är roligt med kroppen, hjärnan och samspelet med den yttre miljön. Det är spännande och utvecklande att tillsammans med mina klienter hittar vägar för att uppnå sina personliga mål.

Masterprogrammet i hälsa och livsstil, 120hp
Pågående ..
Grundläggande psykoterapeututbildning KBT, 45 hp
Se intyg
Idrottspsykologi , 15 hp
Se intyg
Integrative Behaviour Couple Therapy (IBCT)
Se intyg
Fil. kand Rehabiliteringsvetenskap 180hp
Se intyg
Dipl.Stresspedagog
Se intyg
Orienteringskurs KBT, 50 tim
Se intyg
ACT- gruppledare
Se intyg
Grundutbildning ACT
Se intyg
Grundutbildning MI- Motiverande samtal
Se intyg
Coachkurs, grupp och individ
Se intyg
Cert. Personlig tränare
Se intyg
Dipl. Rådgivare idrottsnutrition
Se intyg

Anatomi/fysiologi-Rörelseapparaten 
Se intyg
Idrottens träningslära, Kost för prestation 7,5hp
Se intyg

Grundläggande näringsfysiologi, 7,5hp
Se intyg
International strenght training Coach
Se intyg
Eleiko StrenghtCoach steg1 
Se intyg
Cert. Hälsoprofilbedömmare (HPI)
Se intyg
FirstBeat- Testledare
Se intyg

 

Jag har sedan många år tillbaka haft ett stort intresse för kost och motion.  Sedan jag fick barn har jag valt att inrikta mig på kvinnors hälsa och träning under och efter graviditeten.  Under min egen graviditet hade jag lite kunskap om hur jag skulle träna och hur jag skulle stärka upp kroppen efter förlossningen.  Idag har jag utbildat mig inom området och vill ge andra kvinnor möjlighet att ta hand om sin kropp på ett tryggt, säkert och effektivt sätt.

Socionom
Se intyg
Cert.Personlig tränare
Se intyg​
Cert.Kostrådgivare
Se intyg
Påbyggnadsutbildning-Träning under graviditet och förlossning
Se intyg
Lösningsinriktat förhållningssätt 
Se intyg
Nätverksarbete 
​Se intyg
MI-motivational interviewing  (Motiverande samtal)
Se intygBBIC
Se intyg

Repulse
Se intyg

Regelbunden processhandledning sedan 2008. Cirka  200tim

Animal Flow

Animal Flow – upptäck kroppens och sinnenas förmåga att utföra komplexa övningar i ett dynamiskt rörelsemönster med en funktionell och rörlig kropp som resultat. En träningsform för dig som gillar att använda kroppen som redskap. Vi tränar styrka, kondition, rörlighet och koordination på ett utmanande och roligt sätt. Inga förkunskaper krävs.

Information: Datum: Vi tränar i grupp under sex tillfällen från och med 29 mars. Dag och tid: Söndagar kl 10:30-11:15 Plats: Medborgarskolan Skövde. Pris: Du kan välja att betala 700 kr för alla tillfällen eller 150 kr/tillfälle. Anmälan: Anmäl dig via kontaktformuläret

Familjerådgivning inriktning livsstil

Vi hjälper familjer att upprätta goda levnadsvanor som möjliggör ökad livskvalitet och förmåga att klara vardagen, arbete och studier.

Vi hjälper familjer att upprätta en hälsosam och hållbar livsstil utifrån fyra hörnstenar:
Kost – Vi hjälper till med kostförslag, måltidsplanering och inköpslistor. Vi utgår från nordiska näringsrekommendationer och Livsmedelsverkets kostråd. Vi erbjuder genomgång av livsmedel i affärer för att underlätta sunda val i framtiden.
Motion – Vi tar fram förslag på gemensamma och individuella aktiviteter för alla i familjen.  Vi utformar även anpassade träningsprogram och anordnar roliga motionstävlingar och utflykter för hela familjen.
Sömn/ återhämtning – Vi gör en sömnanalys och tittar på familjens sömnbehov. Vi tar fram konkreta strategier för goda sömnvanor.
Tillämpad stressprevention i vardagen- Vi tittar på stressnivån i familjen och vanliga stressorer som går att undvika och förebygga i vardagen. Vi erbjuder vägledning i stresshantering individuellt och i grupp för hela familjen. Vi lär ut muskulär avslappning, medveten närvaro och meditation.

I vår familjerådgivning kombinerar vi kost-och träningslära med kognitiv beteendeterapi, Acceptans and commitment training, systemteori och stressfysiologi.

Gruppträning för mammor

Du som deltar i Gruppträning för mammor får möjlighet att träna upp kroppen på ett grundligt och skonsamt sätt efter graviditeten. För att avancera i träningen med tyngre belastning och högre intensitet i konditionsträningen behöver du ge kroppen rätt förutsättningar. Du får vägledning av din personliga tränare under 8 veckor för att bygga upp kroppen efter graviditeten och stärka de muskler som du behöver extra hjälp av som nybliven mamma. Din personliga tränare har vidareutbildning i träning för mammor och gravida. Utöver gruppträffarna får du ett träningsschema att följa hemma under dessa 8 veckor, med övningar för både styrka och kondition.

Bebisar är givetvis välkomna!

I priset ingår  8 grupptillfällen med personlig tränare som har vidareutbildning i träning efter graviditet, samt följande:
​✅ Träningsschema för hemmaträning 8 veckor 
✅ Kartläggning som möjliggör individuell anpassning 
✅ Möjlighet till feedback och coachning kring träning och kost, alla dagar i veckan 
✅ Gemensam grupp på Facebook 
✅ Webbapp med bilder och instruktioner för alla övningar, samt träningsdagbok

​​Information:
Gruppstart: 29 mars 2020
Plats: Medborgarskolan i Skövde,
Södra trängallén 2A
Tid: Söndagar, 09:30-10:15
Pris: 1400:-    8ggr
200:- rabatt vid tidig anmälan senast 19 januari 2020

Hälsobesiktning

Precis som du besiktar bilen varje år så behöver din kropp en genomgång för att du i ett tidigt skeende skall kunna förebygga fysisk och mental ohälsa. Vi erbjuder en grundlig genomgång av vanliga parametrar för hälsa. 
Hälsobesiktning innehåll:

 • Submaxtest/ konditionstest på cykel
 • Styrketest
 • Blodtryck
 • Blodprover ; Blodfetter, blodsocker. *Läkare går igenom proverna och gör en bedömning av resultatet
 • Livstilsanalys; kostvanor, stressmönster, alkohol, rökning, mental hälsa, sömn.
 • Skriftlig rapport med muntlig genomgång och förslag på åtgärdsplan om behov föreligger.

Upplägg:
Träff 1 – Fystester, intervjubaserad Livsstilsanalys.
Träff 2- Genomgång av resultaten från fystesterna , Livsstilsanalysen och blodprover, samt förslag på en åtgärdsplan, om behov föreligger.
Du får resultatet och förslag på åtgärdsplanen i form av en skriftlig rapport.
Tidsåtgång: cirka 3 timmar.

​2500:- inkl.moms

Kost & träningsrådgivning online

Om du inte har möjlighet eller lust att ta dig till en lokal kostrådgivare eller en personlig tränare på ett gym så kan vi erbjuda  dessa tjänster via webben. Givetvis kan vi inte hjälpa dig med din träning på plats där du bor, men med hjälp av tydliga videoklipp och illustrationer på övningar så är vår erfarenhet att våra klienter klara sig mycket bra. 

 • Träning som passar dig
  Oavsett om du har tillgång till gym eller föredrar att träna hemifrån med hemmaövningar, inomhus och/eller utomhus, så anpassar vi ditt träningsprogram efter dina önskemål.
 • Vegetariskt eller animaliskt?
  Vi kan erbjuda anpassade kostscheman, oavsett om du äter blandkost eller är vegan.

Vad kan du få hjälp med?
Vi har hjälpt idrottsmän, motionärer, nybörjare och erfarna med stor variation av olika uppdrag. När du samarbetar med oss får du en  egen personlig tränare och/ eller kostrådgivare som skriver en plan, utifrån din förfrågan och dina behov, för att hjälpa dig att uppnå dina resultat. Det vanligaste är att få ett träningsprogram och/eller kostschema under en period på fyra till åtta veckor och under denna tid sker all kontakt och feedback via nätet, telefon och sms. 

Coachning
Väljer du coachning så blir du uppringd en gång i veckan för uppföljning.

Vad tar vi betalt för?
Varje träningsprogram och kostschema bygger vi från grunden utifrån en omfattande individuell kartläggning som alla klienter börjar med att fylla i. När kartläggningen är ifylld skapar vi en detaljerad handlingsplan.

Kostrådgivning

Behöver du hjälp med att hitta en hälsosammare livsstil, planera din kost för att prestera bättre, gå upp eller ner i vikt? Då kan kostrådgivning vara något för dig.

En kostrådgivning bygger på att du först under 3 dagar får fylla i en så kallad kostregistrering vilken du sedan skickar in till oss. Vi analyserar din registrering med hjälp av ett kostdataprogram ( Dietist XP) och sätter upp enkla råd och tips på hur du kan förbättra din kosthållning för att nå dina mål. Vi tittar på styrkor och svagheter i nuvarande kosthållning. Du får konkreta tips på hur du kan förbättra matvanor och optimera näringsintag utifrån dina individuella behov och målsättningar.

Pris:
Kostrådgivning utifrån kartläggning 1 h 400 kr
Uppföljning 30 min – 200 kr
Näringsberäknad kostplan 4 veckor – 1500 kr

Löpargrupp

Löparkurs online. Gruppen riktar sig till dig som är nybörjare, överviktig eller har haft ett längre uppehåll ifrån träning och är ur form. Under 8 veckor får du pepp, stöd och hjälp att komma igång med löpning och upptäcka din inre löparglädje.
Du har tillgång till din egen PT alla dagar i veckan för frågor. I kursen ingår:

 1. Löpprogram för 8 veckor. Målet är 2,5 km, 5 km eller 10 km
 2. Styrketräningsprogram för löpning
 3. Tillgång till en löpargrupp online där vi anordnar roliga tävlingar och stöttar varandra att ta våra första steg mot att bli en löpare
 4. Coachning av personlig tränare, kostrådgivare och beteendevetare

Kursstarter
Datum: 1 april 2019
Kostnad: 600:-
100:- i rabatt vid anmälan senast 18 mars. 

Löparkurs för kvinnor i Skövde

Löpgruppen passar både nybörjare och mer vana motionärer. Upplägget kommer att ge dig som nybörjare verktyg för att komma igång med löpningen samt nya verktyg för dig som är en mer van löpare och önskar förbättra din teknik och prestation. Passen genomförs i grupp på individuellt anpassad nivå. Teknik, löpstyrka och olika typer av löppass är några av de saker du kommer att få lära dig mer om. 

Kursen startar den 15 september 2019
Plats: Samlingsplats vid kårhuset i Boulogner
Tid: 10:45
Pris: 850:-/ 8 ggr

Mammaträning

Kommentarer från utvärderingsformuläret som alla deltagare får fylla i i slutet av kursen. Alla utvärderingar är anonyma för att vi skall få en mer rättvis bild av vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre.

”Var så himla bra sist! Kom verkligen i form och helt tillbaka träningsmässigt efter gravidträningen. Eftersom jag efteråt kunde börja springa som vanligt igen.” – nybliven mamma

”Jag är supernöjd! Tyckte inte att det behövde bli tuffare, tvärtom. Bra med mycket fokus på bålen och styrkan i början.” – nybliven mamma

”Jag känner att jag har fått den kunskapen jag behöver för att kunna fortsätta själv.”  – nybliven mamma

”Jag har fått kunskap om hur man tränar upp kroppen efter en graviditet.” – nybliven mamma

”Tycker det varit kul, inspirerande och utmanande. Kul med gemenskapen också.” – nybliven mamma

”Bra och utmanande. Så bra och engagerad instruktör.” – nybliven mamma

”Mina förväntningar var höga eftersom gravidgruppen var så bra! Men det blev lika bra denna gång.” – nybliven mamma

”Jag tränar bättre på gymmet nu när jag byggt upp grunden.” – nybliven mamma

”Uppskattar engagemanget som verkligen varit på topp! Flera övningar som varit nya för mig och väldigt roliga.” – nybliven mamma

”Mycket bra engagemang. Bra att Emma frågade hur det gick under veckan.” – nybliven mamma

”Bra med hemmaövningar som var relativt enkla att genomföra.” – nybliven mamma

”Jag är glad att jag hörde om mammaträningen. Känns bra att träna så här efter graviditet och förlossning. Känns skonsamt och stärkande. Individuellt i grupp – bra feedback av Emma!” – nybliven mamma

”Koreografin på uppvärmningen var lite svår, men kul!” – nybliven mamma

”Mammaträningen var över förväntan, Emmas engagemang.” – nybliven mamma

”Emma förklarar bra, anpassar efter förmåga.” – nybliven mamma

”Superengagerad instruktör.” – nybliven mamma

Personlig träning

NordvindPerformance personliga tränare hjälper dig att nå dina mål på ett effektivt och säkert sätt. Vi utgår alltid från vem du är, dina tidigare erfarenheter från träning när vi tillsammans bestämmer dina mål. 

Priser

Personlig träning En person
60min
Två personer
60min
     
1-5 sessioner 400:-/session 700:-/session
6> sessioner 350:-/session 600:-/session
Privat grupp 3-6 sessioner 6> sessioner
3-5 deltagare 300:-/Deltagare
& session
270:-/Deltagare
& session
6-11 deltagare 250:-/Deltagare
& session
250:-/Deltagare
& session
11> deltagare 220:-/Deltagare
& session
200:-/Deltagare
& session
Kostrådgivning    
Kostanalys utifrån kostdagbok
& återkopplingssamtal 45 min
400:-  
Näringsberäknad kostplan 4 veckor & samtal för genomgång av kostplanen 45min 1500:-  
KBT- Kognitiv beteendeterapi 400:-/ session 45 min
Parterapi 800:-/ session 90 min
-Enskilda samtal under parterapin 500:-/session 60min

Privat grupp

Är ni en grupp som vill träna tillsammans, få pepp och motivation, samtidigt som ni får den professionella vägledningen och coachningen som en personlig tränare kan erbjuda? Vi sätter ihop träningspass utifrån era behov och förutsättningar. I priset ingår eventuella lokalkostnader och utrustning.

PT-Studio

I vår studion erbjuder vi exklusiv personlig träning i en särskilt anpassad lokal för PT- verksamhet. ​Du konkurrerar inte med andra tränande om utrustning och kan fokusera på din träning fullt ut, utan störande yttre omständigheter. Här är det enbart du och din PT som tränar med allt fokus på dig som kund. NordvindPerformance säljer inga medlemskap, utan vem som helst kan köpa en PT-session, tester eller program av oss.

Quickfix

Resultaten efter 3 veckor intensiv viktminskning med vanlig mat, inga tillskott.

Du som väljer Quickfix kommer att tappa i vikt snabbt, en quickfix helt enkelt för dig som vill komma i en bröllopsdress, tappa kilon inför solsemestern eller bara få motivationsboost inför en större livsstilsförändring. 

Programmet pågår under 3 veckor och innefattar följande:
✅Inga kosttillskott, bara vanliga råvaror från närmaste affär
✅Inköpslista
✅Eget konto på e-tjänsten Exorlive där vi lägger upp våra träningsprogram med videoklipp på alla övningar.
✅Ingen utrustning eller förkunskaper behövs för att kunna utföra träningsprogrammet. 
✅Tillgång till kostrådgivare och personlig tränare dygnet runt för frågor.  

*Programmet går att kombinera med annan träning. 

Förutsättningar
Quickfix förutsätter att klienten kan lägga cirka 10-20 min om dagen på att förbereda och laga mat, samt 45 min om dagen på motion/träning.

Förväntad minskning i omfång och vikt
Klienter som har genomfört Quickfix brukar gå ner 3-9 kg och tappa cirka 1-2 byxstorlekar i midjan.

Livsmedel
Kostschemat innehåller baljväxter, grönsaker, nötter, samt kött, fisk och fågel. 

​Nästa gruppstart
Datum: 6 januari 2020
Pris: 600:-
Vid anmälan senast 30 december 2019 så ger vi 100:- i rabatt

Stresshantering

Stresshantering är en skattefri förmån och avdragsgill för företag.

Vad är stresshantering?

Den anställde får ökad kunskap om stress, förståelse för vilka faktorer som bidrar till den egna stressen och vägledning i att genomföra de förändringar som krāvs för att må bättre.

För vem?

Medarbetare som upplever att stressen påverkar deras arbetsförmåga på ett negativt sätt och som önskar få ökad kunskap, stöd och verktyg i att förändra sin situation och finna en bättre balans mellan arbete-, fritid- och privatliv.

Så går det till
1. Medarbetaren får innan första mötet fylla i ett omfattande formulär som berör symtom på stress och stressrelaterade faktorer.

2. Medarbetaren får ett individuellt samtal med återkoppling på svaren från formuläret. I dialog med medarbetaren upprättas en handlingsplan med konkreta förslag på stresshanteringsstrategier.  

Om arbetsgivaren och medarbetar önskar så kan medarbetaren bokas in för flera samtal med fokus på stresshantering utifrån KBT – kognitiv beteendeterapi.  

Varukorg
Scroll to Top